Ønsker du deg ny bil?

Annonse fra Lånemegleren.
Ny bil header

Klart det frister med en ny bil!

De drømmene vi mennesker har kan arte seg så forskjellig og det er jo det som gjør livet og samfunnet så utrolig spennende! Den enes drøm er noe en annen knapt tenker noe over, og med så vidt forskjellige interesser og tanker er det ikke så rart at vi får et utrolig diversifisert samfunn!

I denne artikkelen skal jeg forsøke å forklare hvordan en drøm kan påvirke et menneske til å gjennomføre en handling, og som eksempel skal jeg faktisk bruke noe så banalt som kjøpet av en ny bil! Jepp, det stemmer, og grunnen til at jeg gjør det er for at du skal få kunne se hvordan motivasjonen virker forskjellig på oss og hvordan den kan være med på å oppfylle våre drømmer.

Drømmen om en bil!

Som sagt er vi mennesker utrolig forskjellige og vi lengter mot forskjellige ting. Det som driver oss til å gjennomføre drømmene våre er motivasjonen og evnen samt viljen til å gjennomføre. Klikk på lenken for å lese artikkelen som handler om vilje til å gjennomføre.

Drømmen om ny bil

Mange drømmer om en ny bil!

Altså: der noen lengter etter å reise jorden rundt, lengter andre etter å få eie en ny bil. Synes du den ene drømmen er mindre verdt enn den andre? Det kan godt hende du synes det, men det er det faktisk ikke opp til deg å bedømme. Vi er forskjellige og ulike individer, og hva som er en ‘godkjent’ drøm er derfor en individuell vurdering.

Så: du har kanskje forberedt deg og kanskje til og med skaffet deg et billån slik at du er parat til å investere i drømmen din (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)! Hva er det som driver deg? Hva er det som gjør at du absolutt drømmer om å eie en ny bil?

For mange er ikke en ny bil bare en ny bil – for noen gjelder det at bilen faktisk skal være helt ny, og ikke en ny bruktbil som man kjøper seg. Hvorfor må den være ny? Du vet jo at den vil falle kolossalt i verdi den første tiden! Du vet jo at man egentlig skal kjøpe biler som er tre år gamle og som er kvitt alle barnefeilene. Det er jo gjengs kunnskap, men gjengs kunnskap kan ikke forklare våre innerste lyster og lengsler! Sånn er det jo bare!

Kanskje er det lukten av ny bil som driver deg? Det er jo unektelig deilig å kjenne nybillukten pirre luktesansene når man setter seg inn for første gang, ikke sant? Følelsen av å sette seg inn i en bil som ingen har rørt før er også en ting som mange virkelig setter pris på, for du vet jo at nytt er nytt.

I tillegg tenker mange kanskje på miljø og sikkerhet? Husk at nye biler er betydelig mer miljøvennlige enn brukte biler ettersom teknologien går med stormskritt fremover mot en grønnere fremtid. Noen velger kanskje å investere i en elbil som de bruker i nærmiljøet og til kortere kjøring, rett og slett fordi de ønsker å gjøre en innsats for miljøet. Det kan vel knapt kalles egoistisk eller dumt!

For andre er det sikkerheten som står i høysetet og det betyr enkelt og greit at de ønsker å sikre seg og sin familie på en så god måte som mulig når de ferdes etter veiene, og en slik tankegang kan man vel heller ikke lastes for?

Er forfengelighet et aspekt?

Vi fortsetter med et annet moment som kanskje de fleste forbinder med folk som kjøper seg dyre nye biler: de gjør det av forfengelighet! Tja, det kan vel hende det, men er det så galt da? Er det ikke en indre motivasjon og ta seg godt ut? Har ikke alle et behov for å vise seg litt frem på en eller annen måte?

God følelse ny bil

Man føler seg unektelig litt bedre…

Innrøm det bare for deg selv – det er nemlig helt greit. Man nyter det godt når man får lange blikk kastet etter seg når man triller inn på bensinstasjonen for å tanke opp. Man liker oppmerksomheten. Det gjør noe med deg! Sånn er vi bygd opp og mange ser faktisk bilen som en forlengelse av seg seg. ‘Jeg er den og den typen, og jeg identifiserer meg med den og den bilen’. Dette tror jeg ikke er noen uvanlig tankegang blant billister i Norge og mange legger nok stor prestisje i valg av bil når de skal investere i nytt. Noen går for et bestemt merke hver eneste gang de kjøper, og årsaken til det kan være bilens egenskaper eller bilens utseende – og kanskje en kombinasjon. Andre velger litt mer traust og tenker driftssikkerhet uten å bry seg så mye om hva slags merke det er og hvilket utseende bilen har.

Motivasjonen vår er altså vidt forskjellige når vi skal kjøpe oss ny bil, og det betyr at det kan være vanskelig å generalisere og komme med et klart svar på hva det er som driver oss i den ene eller andre retningen.

Du får den som du vil

Noe annet som også er viktig for mange som ønsker å kjøpe seg ny bil er at de får bilen akkurat slik som de vil ha den. Mange elsker jo følelsen av å sitte hos forhandleren og nærmest krysse av for det ekstrautstyret de måtte ønske og dermed skreddersy det produktet de måtte få fra leverandøren. Det er jo også herlig å gå å vente på bilen og glede seg til å sette seg inn i den for første gang, og i tillegg kjøre ut fra forhandleren og oppleve om bilen svarer til forventningene.

Det er jo også viktig å tenke på valg av ekstrautstyr når man engang skal selge bilen videre, for her er det jo ingen tvil om at et saftig utstyrspakke vil kunne gjøre det betydelig enklere å få avhendet bilen når den dagen kommer.

Mange er til og med så glad i nye biler at de velger å lease hvert tredje eller hvert femte år. Dette er jo forsåvidt en god løsning og da er man sikret at man til enhver tid omtrent har det aller beste produktet på markedet.

Nei, kom ikke til oss å si at kjøp av bil er en drøm og en motivasjon som ikke fortjener den samme oppmerksomheten som andre drømmer!

Til slutt: 5 ting du aldri skal gjøre med en ny bil: